tisdag 15 februari 2011

Lydnadsträning och älgmöte

I helgen var det underbart väder och vi passade på att träna några lydnadspass. Uppskattat av både mig och vovvarna! :) Skönt att kunna träna med lite ordning och reda igen, och det finns hopp om att komma i form för tävling i vår.

Connie var nöjd efter träningen

Och så var även Heksa

Lilla Dusty tränar bara på lite valpsaker, men fastnade på några 15-veckorsbilder.
Han är inte i sin snyggaste valpålder direkt, ibland undrar man om framdelen ens hör ihop med bakdelen. ;)Igår var vi med om ett ganska otäckt möte med älg på skogspromenaden. 2 älgar låg ner och reste sig inte förrän vi var ända inpå dom. På ett ögonblick var det lösa hundar och älgar runt benen på varandra, hundarna skällde och skrek om vartannat och älgarna som såklart blev överraskade fäktade vilt.
Jag hann inte ens säga nåt för att försöka få hundarna att hålla avstånd, och jag tror ifs inte det hade hjälpt så mkt ändå.
Efter vad som kändes som en evighet fick jag in hundarna igen och kan bara konstatera att dom hade änglavakt! Heksa klarade sig helt utan skador medan Connie har fått några islag som man under omständigheterna får anse väldigt lindrigt!

Ett av såren vid ögat är ganska fult, men kommer troligtvis att läka med bara lite ärr som spår av incidenten.

Redan efter en dag har det torkat upp och dragit ihop sig lite

Känslan nu efteråt är lättnad över att det inte blev värre än så här, och även om man sedan tidigare har väldig respekt för dom vilda djuren så blev det en påminnelse om hur illa det kan gå.2 kommentarer:

  1. Jösses! Hoppas det fortsätter läka bra!
    Ewa

    SvaraRadera
  2. Tack och lov att det gick så bra som det gjorde!

    Det är tur att Elsa får mig att inse mina begränsningar, annars hade jag norpat åt mig din svarta hane. <3

    SvaraRadera