tisdag 5 april 2011

Massa träning och många hoffar

I torsdags träffade vi Anette, Luna & Diwa (Doriz Day). Kul att se vilka framsteg dom gör, lilla Diwa som varit med matte på en klickerhelg har blivit riktigt duktig med sin tasstarget.
Hon är en livlig och härlig valp, och den här bilden gör henne verkligen rättvisa. :)

I fredags åkte vi upp till Christer & Ewa i Vaggeryd för att umgås och träna hund i några dagar. Det har verkligen varit jättetrevliga dagar med träning, god mat och många skratt!
Vi har hunnit med både spår, uppletande och en hel del lydnadsträning.

På lördagen åkte vi och träffade Mats och Gitte med sina vovvar Caxa (Ghostriders Caxa) & Gnista (Bergenhovs Beatrix). Det blev spår på förmiddan och lydnadsträning på eftermiddan/kvällen. Mats & Gitte har ju som jag nämnt förut en alldeles egen lydnadsplan hemma! Inte avundsjuk alls på det! ;)

Här är Gitte & Caxa när dom kör uppletande. (Som var förlagt genom mängder av vatten!)
(Foto: Christer Andersson)

Även Gnista tog sig igenom vattnet och var jätteduktig på sitt uppletande.
(Foto: Christer Andersson)

Collin fick ett uppletande där det inte var så blött och skötte sig utmärkt. Här ska matte bara försöka få loss belöningen efter slutfört arbete. ;)
(Foto: Christer Andersson)

Heksa fick med köra uppletande genom vatten, och precis som dom övriga behövde hon lite "peppning" för att ta sig över och hämta föremål. Connie fick 2 spår med okända spårläggare, helt super då det var just det vi ville träna på just nu!
Mats gick ett spår på 1300 meter åt Heksa i en underbar natur (som jag inte riktigt hann njuta av! *skratt*). Det spåret hade hunnit bli några timmar gammalt och Heksa fick slita rätt ordentligt, men jobbade jättebra och tog sig runt på egen hand. Det där spåret testade gränserna lite för ens egen kondition oxå, kändes lite som att man ville lägga sig ner och dö en stund när det var klart.. ;)

Nu hann man inte se alla hundar i spåret, men Gnistas spår gick jag med och hon skötte sig utmärkt på ett nästan 1000 meter spår. Jätteduktig med sina apporter och en bra uthållighet!
Doffe (Avrafastes Dolf) skötte sig även han bra i spåret, "flisade" sönder lite apporter bara. ;)

Doffe vilar i bilen. (Foto Christer Andersson)


Caxa & Gnista vilar upp sig inför nya övningar (Foto: Christer Andersson)

På söndagen träffades vi på Attila för lite lydnadsträning. Då fick vi även träffa Christer med Tindra & Glimma och Ulrika med Ego (Sörhofs Ego). Tindra (Careless Carla) har växt rejält sen jag träffade henne sist och har ett jättefint samarbete med husse Christer, kul att se!

Här är Tindra under linförighet. (Foto: Christer Andersson)

Glimma (Angelina my angel) var även hon med och körde lite lydnad, och hon är ju lika trevlig som alltid! :)
Foto: Christer Andersson

Ulrika & Ego tränade apportering och lite blandat. Den där apporteringen kommer att bli helst lysande när ni blir klara. ;) Ego verkar va en trevlig unghund och kommer att lyckas bra med hjälp av sin matte!
Lite bilder på Ego. Foto: Första bilden är tagen av Christer Andersson.Collin tränade lydnad, lite trötthet märktes efter ett par dagars intensiv träning, men inga större problem. Han är lika trevlig som vanlig att se med sitt härliga engagemang och samarbete! :)

Här kommer ett par bilder på Collin från helgen.


Den enda som jag inte tror det märktes nån direkt trötthet på var nog Heksa, såna här helger tror jag hon hade haft hela tiden om hon fått välja.
Här är några bilder på Heksa från lydnaden på söndagen. Foto: Christer AnderssonConnie fastnade med på bild på söndagens lydnadsträning. Hon fick chans att utnyttja Egos matte Ulrika på en budföring och ligga plats med skott med Christer som skytt bakom. Känns verkligen som att man fick chans att träna det man behövde! (Hoppas dom andra känner likadant.. ;)
Bilderna på Connie är tagna av Christer Andersson.


Dusty har såklart varit med hela helgen och tränat på det lilla han kan. Mest av allt blir man lite rädd av hans oförsiktighet i olika sammanhang. Han höll på att ramla baklänges i trappan hemma hos Ewa & Christer, "flög" ut från fel håll i trappan ut, känns väl lite som att den där frakturen är ganska lindrig med tanke på allt annat som skulle kunna hända. Han kanske är självmordsbenägen?
Annars så har han ägnat sig åt att trötta ut Collin och Doffe genom att välta grindar och vattenskålar, och inga nya kompisar i sikte! ;) Tur för honom att Heksa & Connie gillar honom!
Han är iaf väldigt trevlig att träna med, samarbetet och föremålsintresset är det inget fel på.
Det vi kunnat göra medan han återhämtar sig efter sitt brutna ben är positioner, och det är han riktigt duktig på. Bilderna nedan är tagna av Christer Andersson.
Vi har verkligen haft en trevlig helg!
2 kommentarer:

 1. Hej.

  Tack för en trevlig dag med många
  värdefulla tips. Det är så inspirerande
  att se er jobba med vovvarna....
  Jag vill oxå.....

  Kram Ullis och Ego

  SvaraRadera
 2. Hej Eva! Åh, vad roligt att få se så många duktiga Hoffar som tränar. Extra kul att få se bilder på flera Äventyrs-barn. Alla önskas: Lycka till! Från "farmor" Tinka.

  SvaraRadera