måndag 5 mars 2012

Trevlig resa till Gävle och lite träning

Förra helgen blev det resa upp till Gävle för att träffa härliga Ztyx för parning. Och lika trevliga var hans husse och matte Tony och Helena som bjöd på övernattning, god mat och jättetrevligt sällskap. Tack för att ni gjorde vår vistelse i Norrland extra trevlig! Nu får vi hoppas på att resan även resulterar i ett gäng hoffevalpar i slutet på april! :)
Jag hade turen att få med mig Ewa på resan så timmarna i bilen gick fort, det blev en övernattning hos Ewa och Christer både på vägen upp och hem och vi hann dessutom med lite träning. Snällt av mig att övernatta med en höglöpande tik hos grabbarna Doffe & Collin, men det gick faktiskt över förväntan. Känns lite som om man har eget rum efter alla besök i Vaggeryd, och lika trevligt var det denna gången! :)
I Gävle gjorde vi även ny trevlig bekantskap med matte & husse till Izi & Atlas med husse och matte från Sundsvall, till skillnad från oss som hade 70 mil uppåt så hade dom bara lite mer än 20 neråt. ;) Jättekul att träffa er!

Lite bilder på Ztyx


Vi hann såklart med lite träning både på lördagen innan vi åkte från Vaggeryd och på tisdagen innan jag åkte hemåt. Förutom den första så är bilderna tagna av Christer.

Heksa fastnade på bild, hon har ungefär samma färg som det härliga fältet på körde uppletande på. Bilder tagna av Ewa Andersson.


 Ett par bilder på Doffe tagna av Christer.


Connie fastnade med på några bilder tagna av Christer.


I slutet av förra veckan träffade vi Anette & Diwa för lite träning, men bilderna från det ligger fortfarande kvar i kameran. Men vi hade lika trevligt som vanligt, lilla Diwas träning går framåt med hjälp av matte Anette. Dom är ett härligt par dom där! :)

Helgen tillbringade vi i Simrishamn, Connie startade högre spår på lördagen och Collin lägre spår på söndagen. Connie startade jättebra med upptag åt rätt håll och 4 pinnar, sen snurrade hon rejält i en vinkel och lilla slarvmajan lyckades gena en böj av spåret och komma till slutet. Vi tog aldrig upp det, tyckte det var lite lönlöst med 3 pinnar bort så vi gick tillbaka och ägnade resten av tiden att hitta minst en pinne till utan resultat. Efter att ha sett den hårda bedömningen på uppletandet så kändes beslutet att inte tro på uppflyttning helt rätt, men innan dess var det lite surt. ;) Vi satte hoppet till Collin på söndagen, han missar ju aldrig ett spår! Förutom denna dag då.. Jättesnyggt upptag, snygg första vinkel, jättebra markering på första apporten. Sen snurrade han rejält i en vinkel, och efter ett tag gav matte Ewa upp trots ganska lång tid kvar. Det var nog rätt beslut, vi stod med spårläggaren jämte oss och Collin var aldrig riktigt i spåret efter snurrandet.
Den enda som var lycklig över det var nog Heksa som fick ta Collins spår, kan tro hon suttit i bilen och undrat hur svårt det kan bli när hennes barn spårat. Allt ska man behöva göra själv! :)
Trevlig helg hade vi iaf, Ewa & Christer kom hit på fredagkvällen och övernattade, och vädret är svårt att klaga på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar